Kalevalaista jäsenkorjausta oppilastyönä

Mirja on suorittanut Kalevalaisen jäsenkorjauksen Peruskoulutuksen ja tekee hoitoja oppilastyönä opiskelijahintaan. Hoito kestää n 1,5 - 2 tuntia.

Kalevalainen jäsenkorjaus pohjautuu suomalaiseen, yli tuhatvuotiseen jäsenkorjausperinteeseen. Kalevalainen jäsenkorjaus pohjautuu täysin mobilisaatioon eli kehon hoitamiseen hellällä otteella, hoidettavan liikettä apuna käyttäen. Hoito on koko kropan kokonaisvaltainen käsittely jalkapohjista päälakeen.

Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa hoidetaan kehon tukirakenteiden virheasennoista aiheutuvia kiputiloja ja aineenvaihduntahäiriöitä eli tuki- ja liikuntaelinongelmia ja niistä johtuvia erilaisia ongelmia. Hoito tapahtuu tieteellisesti ja käytännössä hyväksi todetulla suomalaisella pehmytkudoskäsittelyllä, joka tehdään pehmeästi kudoksia kuunnellen. Hoidolla on EU:n Harmonisointiviraston nimisuojaus ja se on hyväksytty Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä Elävän perinnön kansalliseen luetteloon huhtikuussa 2020. Sosiaali- ja terveysministeriö hyväksyi hoidon käytettäväksi tuki- ja liikuntaelinhoitona Hyvinvointialueilla 15.2.2023.


Lisää tietoa saa lukea Kansanlääkintäseuran sivuilta